Z SDKÚ odišli aj mestskí poslanci Uhler a Jenčík

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:28 • 2 min
Z SDKÚ odišli aj mestskí poslanci Uhler a Jenčík

BRATISLAVA – Medzi odídencov z SDKÚ-DS sa zaradili aj dvaja poslanci, ktorí sedia v bratislavskom mestskom parlamente. Zo strany odišli Jozef Uhler a Radovan Jenčík. Obaja uvažujú, že vstúpia do Siete, potvrdil dnes pre TASR Uhler.

slovakia

left justify in out

"SDKÚ-DS už nemá podľa môjho názoru žiadnu perspektívu a nie som jediný, kto je o tom presvedčený," odôvodnil svoj odchod zo strany Uhler. "Strana bola v podstate ukradnutá a stratila akékoľvek svoje hodnoty, pre ktoré kedysi vznikla," podotkol.

 

V bratislavskom zastupiteľstve tak zostávajú zo 45 poslancov už iba traja takí, ktorí sú stále členmi SDKÚ, a to Milan Černý, Ján Buocik a Juraj Káčer. 

 

Uhler sa stal v mestskom parlamente, ktoré malo vo štvrtok (11. 12.) ustanovujúce zasadnutie, predsedom 12-členného klubu. Ten je zložený z členov SDKÚ, Sieť a nezávislých. "Aj pri skladaní sľubu som oznámil viacerým členom, že dnes som síce v SDKÚ, ale zajtra to tak byť nemusí. Povedal som, že mám úvahy týmto smerom, aby ich to potom neprekvapilo. Vzali to vopred na vedomie," uviedol Uhler.

 

Členmi klubu, ktorý chce svoj definitívny názov povedať v januári, sú Ján Buocik, Milan Černý, Radovan Jenčík, Juraj Káčer, Pavol Bulla, Milan Jambor, Zdenka Zaťovičová, Oliver Kríž, Ján Mrva, Tomáš Korček a Lucia Štasselová, ktorá je jeho podpredsedníčkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona