Z Róberta Bezáka sa stane učiteľ: Od septembra bude pôsobiť na evanjelickom gymnáziu

NETKY.SK • 30 August 2017, 12:45 • 2 min
Z Róberta Bezáka sa stane učiteľ: Od septembra bude pôsobiť na evanjelickom gymnáziu

Róbert Bezák sa po šiestich rokoch rozhodol zmeniť svoj život. Od nového školského roka bude učiteľom na gymnáziu, nie však katolíckom.

slovakia

left justify in out

Róbert Bezák je bývalým trnavským arcibiskupom. Pred šiestimi rokmi však musel tento post z doposiaľ nie celkom jasných dôvodov opustiť. Odvtedy sa „pretĺkal“ životom, nakoľko mu nebolo umožnené slúžiť omše. V tomto období mu pomáhala najmä rodina a priatelia. Ako sa však vyjadril, pochopil, že kňazom už nebude a rozhodol sa pre veľkú zmenu.

 

Bezáková nová životná kapitola začne 4. septembra, kedy nastúpi ako učiteľ na evanjelické Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa v Bratislave. Vyučovať bude náboženstvo a etiku. Stane sa tak prvým katolíckym arcibiskupom na Slovensku, ktorý sa dal na túto dráhu na protestantskej škole.

 

Posledné obdobie nebolo pre emeritného arcibiskupa ľahké. Mal problém so zamestnaním, ako kňaz pôsobiť nemohol. Istý čas strávil v talianskom kláštore, teraz sa však vrátil domov. Cirkev mu síce ponúkla dôchodok, on ho však odmietol prijať. Nechcel, aby niekoho pohoršovala skutočnosť, že poberá cirkevné peniaze. "Ja som ešte nebol dôchodca, aby som si ho mohol vypýtať."

 

Hoci sa obľúbený kňaz nedočkal vyriešenia svojho prípadu, momentálne sa teší na svoj nový život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona