Z Rakúska a Bavorska hlásia výskyt ochorenia hovädzieho dobytka IBR/IPV

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 17:45 • 2 min
Z Rakúska a Bavorska hlásia výskyt ochorenia hovädzieho dobytka IBR/IPV

INNSBRUCK/MNÍCHOV - Chorobu hovädzieho dobytka IBR/IPV potvrdili v 20 rakúskych chovoch, informovala dnes tamojšia Agentúra pre zdravie a potravinársku bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Štrnásť z postihnutých subjektov leží v spolkovej krajine Tirolsko, štyri v Dolnom Rakúsku a po jednom v Hornom Rakúsku a Vorarlbersku. Z celkove 4918 testovaných zvierat bol výsledok pozitívny u 118, píše tlačová agentúra APA.
     

Ochorenie zistili už na sklonku januára u viacerých zvierat, ktoré mali byť exportované do Alžírska. Vírus, ktorý ochorenie spôsobuje a ktorý je z čeľade Herpesviridae, nie je pre ľudí nebezpečný, avšak pre zvieratá, u ktorých môže vyvolať vysokoinfekčný zápal dýchacích ciest, znamená nutnosť ich utratenia.
     

Ochorenie hlásia aj z deviatich statkov v susednej nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, vyplýva z informácií tamojšieho Krajinského úradu pre zdravie a potravinársku bezpečnosť, ktoré sprostredkovala tlačová agentúra DPA. Infikované zvieratá tam už utratili.
     

Rakúsko a Bavorsko v tejto súvislosti úzko spolupracujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies