Z protiislamského hnutia Pegida sa vyčlenila nová skupina

NETKY.SK • 2 Február 2015, 17:35 • 2 min
Z protiislamského hnutia Pegida sa vyčlenila nová skupina

DRÁŽĎANY - Skupina vedúcich členov nemeckého protiislamského hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) dnes oznámila, že zakladá novú organizáciu, ktorá sa má predstaviť tento týždeň v nedeľu na demonštrácii v meste Drážďany.

slovakia

left justify in out

Skupina s názvom Priama demokracia pre Európu chce uskutočniť demonštráciu v tento deň preto, aby sa jej aktivita nekryla s pravidelnými pondelkovými protestmi hnutia Pegida. Vyhlásenie o vzniku novej odštiepeneckej skupiny učinila bývalá hovorkyňa hnutia Pegida Kathrin Oertelová.
     

Hovorkyňa opustila hnutie minulý týždeň pre rozdielne názory na budúcu úlohu zakladateľa a bývalého lídra hnutia Pegida Lutza Bachmanna. Ten odstúpil po zverejnení fotografií, na ktorých pózuje s výzorom Adolfa Hitlera. Nová skupina sa chce odlíšiť aj od radikálnej odnože hnutia Pegida v Lipsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies