Z propagácie terorizmu obžalovali 3 funkcionárov Islamskej rady

NETKY.SK • 21 September 2017, 17:31 • 2 min
Z propagácie terorizmu obžalovali 3 funkcionárov Islamskej rady

BERN - Švajčiarska federálna prokuratúra vzniesla voči šéfovi a dvom členom predsedníctva Islamskej ústrednej rady v krajine žalobu z propagácie terorizmu.

slovakia

left justify in out

Jeden z obžalovaných mal v septembri alebo októbri 2015 filmovať člena teroristickej organizácie al-Káida v Sýrii. Všetci obžalovaní neskôr tento materiál šírili na sociálnych sieťach a verejných podujatiach, čím členovi teroristickej organizácie poskytli multimediálnu platformu, aby propagoval ideológiu organizácie postavenej mimo zákon, konštatovala prokuratúra.

 

Medzi obžalovanými sú aj Švajčiar, ktorý je manželom splnomocnenkyne rady pre ženy Nory Illiovej, známej z televíznych vystúpení v zahalení, ako aj istý nemecký občan. Vo Švajčiarsku prebieha v súčasnosti okolo 50 trestných konaní proti sympatizantom s teroristickými aktivitami. Väčšina z nich sa týka propagandistickej podpory teroristických organizácií.

 

Islamská ústredná rada sa v krajine angažuje okrem iného za zriaďovanie islamských škôl, vytvorenie rady pre vypracovanie právnych posudkov, ako aj uznanie islamu vo Švajčiarsku na verejnoprávnej úrovni.

Organizácia na začiatku vyšetrovania v roku 2015 odmietla všetky obvinenia švajčiarskych orgánov činných v trestnom konaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies