Z programu vlády nie je dôvod robiť investičný plán

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:52 • 2 min
Z programu vlády nie je dôvod robiť investičný plán

Z programu vlády nie je dôvod robiť investičný plán

slovakia

left justify in out

Programové vyhlásenie vlády nemusí byť investičným plánom. Počas dnešnej rozpravy v parlamente k tomuto vládnemu dokumentu to odkázal minister dopravy Ján Figeľ (KDH) svojmu predchodcovi Ľubomírovi Vážnemu (Smer-SD), ktorý kritizoval jeho nekonkrétnosť. "Nie je dôvod urobiť z neho investičný plán," konštatoval Figeľ.
      Vážny, ktorý sa stal poslancom za opozičnú Smer-SD, hodnotil časť o doprave v materiáli ako "prichádzajúce obdobie temna". Slovensku totiž podľa neho hrozí, že sa bude stavať menej ciest. "Stavať treba, ale dá sa a bude sa lacnejšie. Potom sa dá postaviť aj viac," podotkol k tomu Figeľ.
      SR podľa jeho slov potrebuje tiež strategické partnerstvá. Ide o vstup investora do štátnych podnikov, bratislavského letiska a železničnej spoločnosti Cargo. "Slovensko je v strede regiónu, kde môže byť ostrovom alebo spojovníkom. Nie som presvedčený, že privatizácia je vždy riešením, ale logickou odpoveďou sú strategické partnerstvá," uviedol.
      Doprava je podľa Figeľa jeden z kľúčových faktorov pre rozvoj krajiny. Jeho rezort tak má veľký význam, ktorý sa zvýrazňuje rozšírením kompetencií o výstavbu, regionálny rozvoj a cestovný ruch. "Ministerstvu sa dáva väčšia váha, prináša sa synergia, pridaná hodnota a spájanie mikro a makro rozvoja," uzatvoril minister.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies