Z pristavených cisterien sa vypili tisícky litrov vody

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 19:08 • 2 min
Z pristavených cisterien sa vypili tisícky litrov vody

BRATISLAVA - V Bratislave budú aj naďalej počas horúčav pristavovať na Hlavné námestie cisternu s pitnou vodou.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ sa teploty budú šplhať nad 30 stupňov Celzia, cisterna bude na námestí od 11.00 do 17.00 h. Okrem toho sa bude presúvať aj na kultúrne a športové podujatia.
     

"Každý piatok tak bude pristavená cisterna na športovom podujatí In line a počas tohto víkendu na bežeckom podujatí MTB Trophy and BA Run (26.–27.7.). V ďalších týždňoch bude k dispozícii na cyklomaratóne Stupava Trophy a na Greenbike tour na Partizánskej lúke," informovala Daniela Rodinová z bratislavského magistrátu.
     

Doposiaľ bola cisterna na Hlavnom námestí pristavená počas troch extrémne horúcich dní. "Za jeden deň sa vypilo vyše 1000 litrov vody, čo spolu s mestskými akciami predstavuje celkový objem viac ako 13.000 litrov životodarnej tekutiny, ktorú vypili návštevníci a obyvatelia metropoly," uviedla Rodinová. Na uhasenie smädu poslúžila aj návštevníkom na piatich mestských podujatiach.
     

Okrem vody z cisternových vozidiel sa môžu návštevníci a obyvatelia osviežiť aj v deviatich pitných fontánkach. Tie sú na Hlavnom námestí, Námestí SNP, Hviezdoslavovom a Župnom námestí či na Panskej ulici. Pitnú fontánku možno nájsť aj v letnej čitárni u Červeného raka na Michalskej ulici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies