Z Princeovho sídla sa stalo oficiálne múzeum

NETKY.SK • 25 Október 2016, 14:42 • 2 min
Z Princeovho sídla sa stalo oficiálne múzeum

BRATISLAVA - Zastupiteľstvo mesta Chanhassen v americkom štáte Minnesota v pondelok jednomyseľne odhlasovalo, že zo sídla Paisley Park zosnulého speváka a hudobníka Princea sa napokon môže stať natrvalo múzeum.

slovakia

left justify in out

Členovia zastupiteľstva tento plán odobrili už dávnejšie, no začiatkom októbra, čiže krátko pred sprístupnením, sa rozhodli dôkladnejšie preskúmať, aký dopad bude mať múzeum na dopravu, parkovanie a bezpečnosť. Niektorí z obyvateľov 25-tisícového mesta totiž vyslovili obavy, že plánované múzeum spôsobí dopravné problémy a ohrozí bezpečnosť chodcov. Zastupiteľstvo nakoniec udelilo dočasné povolenie na otvorenia vo štvrtok 6. októbra, sobotu 8. októbra a piatok 14. októbra. Po pondelkovom hlasovaní manažment múzea oznámil, že prehliadky múzea sa začnú v piatok 28. októbra, pričom momentálne sú v predaji vstupenky do konca tohto roka. Lístky na rok 2017 by sa mali dostať do predaja budúci mesiac.


Prehliadka Princeovho sídla trvá približne 70 minút. Návštevníci sa môžu pozrieť do nahrávacieho štúdia či skúšobne, kde sa tiež konali súkromné vystúpenia. Vystavené sú aj spevákove koncertné kostýmy, trofeje, hudobné nástroje, umelecké diela, raritné nahrávky, automobily či motorky. V sídle sa nachádza aj špeciálna urna so spopolnenými pozostatkami umelca, ktorý skonal 21. apríla vo veku 57 rokov. Na vytvorení múzea spolupracovali správca Princeovej pozostalosti, spoločnosť Bremer Trust spolu s firmou Graceland Holdings, ktorá stojí za múzeom Graceland zosnulého Elvisa Presleyho. Manažment očakáva, že Paisley Park ročne navštívi približne 600-tisíc návštevníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona