Z prevráteného kamióna na horskom priechode Soroška vytekala nafta, zasahovali hasiči

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:03 • 2 min
Z prevráteného kamióna na horskom priechode Soroška vytekala nafta, zasahovali hasiči

SOROŠKA – Na horskom priechode Soroška, na ceste medzi Košicami a Rožňavou, sa dnes po polnoci prevrátil kamión. Z nádrže unikalo väčšie množstvo nafty, na mieste zasahovali hasiči z Rožňavy. Z dôvodu premiestnenia vozidla polícia ráno dočasne uzavrela cestu I/50 na danom úseku.

slovakia

left justify in out

Kamión po nehode ležal na boku, pričom zasahoval do jazdnej dráhy. Hasiči dostali hlásenie o udalosti krátko po 2.00 h. "Šofér sa sťažoval na bolesti v boku, zasahujúci hasiči mu poskytli prvú pomoc a privolali záchranku. Z vozidla unikalo väčšie množstvo paliva – nafty. Hasiči utesnili nádrž, okolie s vytečeným palivom posypali sorpčným materiálom a začali prečerpávať naftu z nádrže do sudov," uviedol pre TASR hovorca košického Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei.

 

Kamión neviezol náklad, mal však nádrže s celkovým objemom 1500 litrov, do okolia mohlo podľa odhadov uniknúť približne 600 litrov. Hasiči prečerpávali palivo z nádrže až do rána, zásah ukončili pred 6.00 h.

 

K dočasnej uzávere cesty na úseku Soroška došlo podľa polície o 07.25 h z dôvodu odtiahnutia kamióna mimo cesty. O necelé dve hodiny bol úsek plne prejazdný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona