Z prepadov herní polícia obvinila piatich mužov

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 10:26 • 2 min
Z prepadov herní polícia obvinila piatich mužov

BRATISLAVA - Policajti piateho bratislavského okresu objasnili lúpežné prepadnutia herní, ktoré sa stali od februára do apríla tohto roku. Obvineniu z lúpeže formou spolupáchateľstva už čelia piati muži. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

slovakia

left justify in out

Herňu na Pečnianskej ulici v Bratislave prepadol podľa polície 20. februára dve hodiny po polnoci 18-ročný Radek z Bratislavy spolu s ďalšími dvoma zatiaľ neznámymi páchateľmi. Radek spolu s komplicmi vošli do herne a jeden z nich pod hrozbou zbrane žiadal od zamestnankyne peniaze. Tá mu v obave o svoj život dala 2 000 eur, páchatelia z miesta odišli na aute. 

Obvineniu zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva čelia aj 19-ročný Matej z Trnavy, 20-roční Roman a Jozef, obaja z Bratislavy. Obvinení podľa polície 30. marca krátko pred 14:00 prepadli herňu na Hálovej ulici v Bratislave. Najprv do herne vošiel obvinený Roman a kúpil si chipsy a cigarety, potom sa vrátil do auta, v ktorom obvinení prišli. Po ňom do herne vošiel maskovaný Matej, na zamestnankyňu namieril zbraň. Páchatelia si z herne odniesli viac ako 3 440 eur a z miesta odišli na aute. 

Len o dva dni neskôr 1. apríla prepadol 20-ročný Jozef z Bratislavy, ktorý už lúpil v herni na Hálovej ulici, spoločne s 19-ročným Zoltánom z okresu Dunajská Streda herňu na Vlasteneckom námestí v Bratislave. Podľa Považanovej si páchatelia lúpež vopred naplánovali. Krátko po polnoci vošiel do herne obvinený Jozef, aby zmapoval terén. Asi o hodinu neskôr prišiel do herne ozbrojený a šatkou maskovaný Zoltán. Obvinený muž žiadal peniaze, aj v tomto prípade mu ich zamestnankyňa v obave o svoj život a zdravie dala. Páchatelia si odniesli vyše 1 200 eur. 

Ako informovala Považanová, obvineným mužom v prípade preukázania viny hrozí sedem až 12 rokov väzenia. Vo vyšetrovacej väzbe sa v súčasnosti nachádza iba 20-ročný Jozef, ostatní štyria obvinení sú stíhaní na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies