Z predaja diaľničných nálepiek získala NDS za päť mesiacov 36,76 milióna eur

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 10:36 • 2 min
Z predaja diaľničných nálepiek získala NDS za päť mesiacov 36,76 milióna eur

BRATISLAVA - Za prvých päť mesiacov tohto roka získala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) z predaja diaľničných nálepiek 36,76 milióna eur. V máji si pritom vodiči osobných áut kúpili celkovo 223.630 známok a príjem za ne bol v piatom mesiaci 2,9 milióna eur.

slovakia

left justify in out

"V máji 2014 bol dosiahnutý najvyšší predaj desaťdňových diaľničných nálepiek pre autá do 3,5 tony, takmer 76 % z celkového počtu," vyčíslil hovorca NDS Michal Fúrik. Najväčší podiel z výnosov však podľa jeho slov pripadá na ročné známky, a to viac ako 48 %. 
      

Diaľničnými nálepkami platia vodiči osobných áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest. Ich predaj zabezpečuje diaľničná spoločnosť prostredníctvom viac ako 1300 predajných miest, napríklad čerpacích staníc či pobočiek Slovenskej pošty. Vodiči si ich však môžu kúpiť aj na internetovej stránke dialnicnenalepky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies