Z predaja 66-% podielu v druhej dcére očakáva Cargo zhruba 20 miliónov

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 11:21 • 2 min
Z predaja 66-% podielu v druhej dcére očakáva Cargo zhruba 20 miliónov

BRATISLAVA – Predaj 66-% podielu v druhej dcérskej firme Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) vo firme ZSSK Cargo Intermodal by mal dopravcovi priniesť približne 20 miliónov eur. Odhaduje to generálny riaditeľ firmy Vladimír Ľupták, ktorý počíta s ukončením tejto súťaže do konca roku 2014.

slovakia

left justify in out

"Do konca roka očakávame, že ukončíme aj druhú súťaž na predaj 66 % Cargo Intermodal, ktorá je rádovo menšia objemom, ale očakávame výnos niekde na úrovni 20 miliónov eur," uviedol Ľupták. 

 

Druhá dcérska firma spoločnosti - ZSSK Cargo Intermodal bola založená v októbri minulého roka a je zameraná na intermodálnu prepravu. Do firmy sa má vložiť do základného imania 428 nákladných vozňov, tiež Terminál kombinovanej dopravy Dobrá s príslušnými technológiami, pozemky pod terminálmi v Bratislave na ulici Lúčna a v Košiciach na ulici Palackého.

 

Záväzné ponuky na kúpu podielu vo firme by mali potenciálni investori predložiť na konci augusta. Následne by mala prebehnúť elektronická aukcia, ktorá určí víťaza tendra.

 

Nákladný dopravca ZSSK Cargo pritom vo štvrtok (5. 6.) uzavrel súťaž na predaj 66-% podielu v prvej dcérskej firme – Cargo Wagon. Akcie firmy a tiež nákladné vozne kúpi švajčiarska spoločnosť Ahaus Alstätter Eisenbahn Cargo (AAE). Iba tá podľa rezortu dopravy splnila všetky podmienky štátu. Spoločnosť zaplatí za kúpu nákladných vozňov 216,66 milióna eur, zároveň súhlasila aj s podmienkami spätného nájmu 8218 vozňov Cargu na obdobie ôsmich rokov s opciou na ďalších osem rokov. Okrem toho zaplatí 7 miliónov eur za 66 % akcií dcérskej firmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona