Z pozície poradcu Donalda Trumpa odstúpil aj známy investor Carl Icahn

NETKY.SK • 20 August 2017, 14:27 • 2 min
Z pozície poradcu Donalda Trumpa odstúpil aj známy investor Carl Icahn

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump prišiel o ďalšieho poradcu.

slovakia

left justify in out

Tentoraz svoju funkciu zložil známy investor Carl Icahn, ktorý ako zvláštny poradca radil Trumpovi v oblasti deregulácií. Trump v poslednom období prišiel o viacerých poradcov, v dôsledku čoho nakoniec rozpustil svoje dva poradné výbory. Dôvodom bol nesúhlas biznismenov s jeho reakciou na nepokoje v Charlottesville vo Virginii.

 

Viacerí predstavitelia veľkých firiem boli nespokojní najmä s tým, že Trump nedokázal jednoznačne odsúdiť konanie rasistov a ich podiel na násilnostiach v Charlottesville.

 

V prípade Icahna bol však dôvod iný. Miliardár v piatok (18.8.) v liste Trumpovi oznámil, že odstupuje z funkcie s cieľom zabrániť "haštereniu sa republikánov a demokratov" v súvislosti so svojou úlohou poradcu pre deregulácie. Podľa demokratov by totiž Icahn mohol z tejto pozície finančne ťažiť.

 

Zároveň upozornil, že svoju doterajšiu funkciu nikdy nevyužil na vlastné obohatenie. Okrem toho dodal, že je presvedčený, že jeho úloha ako poradcu nepredstavovala konflikt záujmov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies