Z potopenej lode v Malajzii sa podarilo sa zachrániť 25 turistov

NETKY.SK • 29 Január 2017, 14:32 • 2 min
Z potopenej lode v Malajzii sa podarilo sa zachrániť 25 turistov

KUALA LUMPUR - Dvadsaťsedem ľudí sa dnes podarilo zachrániť v Juhočínskom mori pri pobreží Malajzie v rámci pátrania po lodi, ktorú jej majiteľ nahlásil v sobotu ako nezvestnú.

slovakia

left justify in out

Loď vezúca 31 ľudí - trojčlennú posádku a 28 čínskych turistov - sa stratila v zlom počasí. Majiteľ nahlásil nezvestnosť plavidla po tom, čo sa po 12 hodinách od vyplávania nevrátilo do Kota Kinabalu, hlavného mesta malajzijského štátu Sabah. Jeho cieľom bol medzi turistami obľúbený ostrov Pulau Mengalum vzdialený približne 60 kilometrov.

 

Agentúra AP s odvolaním sa na malajzijské médiá informovala, že v bezpečí je 25 čínskych turistov, ako aj kapitán a jeden člen posádky, ktorých sa podarilo nájsť ako prvých. Štyri osoby sú stále nezvestné.

Plavidlo sa potopilo ešte na ceste k ostrovu Pulau Mengalum. Na pátraní, ktoré komplikuje zlé počasie, sa zúčastnili lode námorníctva a polície a jedno lietadlo C130.

 

Incident sa stal v prvý deň nového lunárneho roka, ktorí oslavujú milióny Číňanov na celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona