Z Popradu sa počas zimy bude dvakrát týždenne lietať do Varšavy

NETKY.SK • 9 Október 2015, 16:00 • 2 min
Z Popradu sa počas zimy bude dvakrát týždenne lietať do Varšavy

POPRAD - V blížiacej sa zimnej sezóne sa zlepší prepojenie Popradu a Vysokých Tatier s hlavným mestom Poľska.

slovakia

left justify in out

Lotyšský národný prepravca airBaltic totiž bude v termíne od 15. decembra do 10. marca 2016 realizovať pravidelné letecké spojenia z Varšavy na letisko Poprad - Tatry. "Lety budú prevádzkované najpopulárnejšími dvojprúdovými dopravnými lietadlami Boeing 737-300 dvakrát týždenne, a to v utorok a vo štvrtok," informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

Spustenie tejto linky má podľa nej počas zimnej sezóny prilákať poľských milovníkov lyžovačky, ktorí sa chcú rýchlo, komfortne dostať do slovenských Tatier. "Letenky je možné zakúpiť prostredníctvom webovej stránky www.airbaltic.com alebo v kancelárii firmy Intair, ktorá je generálnym zástupcom leteckej spoločnosti airBaltic na poľskom trhu," doplnila Maťašovská.

 

Letisko Poprad-Tatry sa nachádza v nadmorskej výške 718 metrov a patrí k najvyššie položeným letiskám pre prepravné lietadlá v strednej Európe. Situované je cca 200 metrov od diaľničného uzla, spájajúceho mesto Poprad s Vysokými a Nízkymi Tatrami. "Vzdialenosť z letiska do najpopulárnejších slovenských lyžiarskych stredísk je iba niekoľko kilometrov. Cesta autom z letiska do Tatranskej Lomnice trvá 15 minút, na Štrbské Pleso 30 minút a do Jasnej pod Chopkom v Nízkych Tatrách okolo 45 minút," uzavrela Maťašovská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona