Z polygónu Kapustin Jar vypustili medzikontinentálnu balistickú strelu "Topol"

NETKY.SK • 28 December 2017, 17:02 • 2 min
Z polygónu Kapustin Jar vypustili medzikontinentálnu balistickú strelu "Topol"

MOSKVA - Vypustenie strely bolo testom, uviedlo ministerstvo obrany Ruska. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Strategické raketové sily Ruska testovali potenciálne bojové vybavenie, balistické strely (ICBM) RS-12M "Topol", informovali na ministerstve obrany Ruska.

 

"26. decembra roku 2017, bojovým výpočtom Raketových síl strategického účelu, zo štátneho centrálneho medzidruhového polygonu Kapustin Jar v regióne Astracháň bola vypustená medzikontinentálna balistická strela RS-12M "Topol". Účelom vypustenia bolo testovanie potenciálneho bojového vybavenia na medzikontinentálnych balistických strelách,” vyhlásilo ministerstvo obrany.

 

"Počas testu sa získali experimentálne údaje, ktoré budú použité pre rozvoj účinných prostriedkov na prekonanie protiraketovej obrany a vybavenie nimi perspektívneho zoskupenia ruských balistických rakiet,” dodali na ministerstve obrany Ruska.

 

Skúšobná trasa a polygónový merací komplex Kapustin Jar umožňuje testovať perspektívne bojové vybavenie, schopné prekonať protiraketovú obranu.

 

Predtým zástupcovia generálneho štábu ozbrojených síl Ruska neraz vyjadrili obavy, že americký globálny systém protiraketovej obrany je vážnou hrozbou pre ruský jadrový odstrašujúci potenciál.

 

Na generálnom štábe ozbrojených síl tiež informovaali o možných scenároch zachytenia ruskými medzikontinentálnymi balistickými strelami a ponorkami, vrátane použitia námornej zložky amerického systému protiraketovej obrany.

 

Ako vyhlásil ruský minister obrany Sergej Šojgu, americký systém protiraketovej obrany v Európe je na začiatočnej úrovni operatívnej pripravenosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies