Z polície unikol Breivikov vyšetrovací protokol: Chcel zabiť aj politikov!

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 13:26 • 2 min
Z polície unikol Breivikov vyšetrovací protokol: Chcel zabiť aj politikov!

OSLO - Vyšetrovací protokol nórskeho pravicového extrémistu a masového vraha Andersa Behringa Breivika zmizol z uzavretej miestnosti budovy nórskej polície.

slovakia

left justify in out

Hovorca úradov v Osle vo štvrtok pre denník Dagsavisen potvrdil, že 42-stranový protokol zmizol v auguste 2011, teda len mesiac po krvavom útoku Breivika v Oslo a na ostrove Utöya, pri ktorom zomrelo 77 ľudí. Podozrivý je jeden zo spolupracovníkov polície.

 

Breivik údajne počas vyšetrovania odhalil ďalšie svoje krvavé plány ako zavraždenie známych politikov. Breivikovho vtedajšieho advokáta Geira Lippestada krádež šokovala rovnako ako aj skutočnosť, že o nej nebol informovaný. "Jeho zverejnenie by bolo ovplyvnilo svedkov ako aj psychiatrických expertov," povedal Lippestad pre Dagsavisen. „Neviem, čo by sme urobili, keby sme to vedeli."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona