Z policajných skladov zmizlo veľké množstvo marihuany: Dôstojníci pobavili svet svojim vysvetlením

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
Z policajných skladov zmizlo veľké množstvo marihuany: Dôstojníci pobavili svet svojim vysvetlením

Nikdy by ste nepovedali, že policajt je schopný "obhájiť sa" takýmto vyjadrením.

slovakia

left justify in out

Minulý rok v lete preberal Komisár Emilio Portero od svojho policajného kolegu Javiera Specia vedenie policajného oddelenia. K takémuto úkonu patrí aj oficiálny spis obsahujúci všetky predmety, inventár aj to, čo zadržali pri raziách. Porterovi sa však nepozdávalo, že jeho predchodca mu tento zoznam odovzdal nepodpísaný. Z tohto dôvodu sa prípadom začal zaoberať hlbšie a jeho riešenie odovzdal do rúk oddelenia pre vnútorné záležitosti.

 

Polícia následne počas celého roka kontrolovala položku po položke až narazila na isté nezrovnalosti. Išlo konkrétne o sklad s drogami, kde chýbalo viac ako pol tony marihuany. Krátko na to teda predvolali policajných dôstojníkov, ktorí za spravovanie skladu zodpovedali a dopytovali sa, kde nastal problém. Všetci traja však zhodne odpovedali, že marihuanu zožrali myši.

 

Samozrejme, pokiaľ chceme niekoho obviniť, sú potrebné nepriestrelné dôkazy. Preto napriek absurdnosti tohto tvrdenia zavolali do skladu špecialistov, ktorých úlohou bolo preveriť, či sa môže zakladať na pravde. Vzhľadom na skutočnosť, že marihuana bola v daných priestoroch len dva roky, znamenalo by to, že by hlodavce denne museli skonzumovať približne 700 gramov drogy. Pre ilustráciu, jedna typická cigareta z marihuany obsahuje zhruba 0,43-0,66 gramu. Ak by teda myši zjedli toľko drogy, s istotou by ich to zabilo. Žiadne mŕtve zvieratá sa však nenašli.

 

Policajti boli teda na základe týchto zistení obvinení z nezákonného zaobchádzania s dôkazmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies