Z pol miliardového štadióna majstrovstiev sveta je autobusové depo

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 19:00 • 2 min
Z pol miliardového štadióna majstrovstiev sveta je autobusové depo

BRASÍLIA – Futbalový štadión, na ktorom sa v minulom roku hrali majstrovstvá sveta a stál pol milióna eur, teraz slúži ako autobusové depo.

slovakia

left justify in out

Štadión Estádio Mane Garrincha, ktorý má kapacitu 72.000 divákov, sa nachádza v hlavnom meste Brazílie a je to druhý najdrahší štadión na svete. Tým najdrahším v histórii je anglický národný štadión Wembley.

Estádio Mane Garrincha má moderný dizajn a impozantnú veľkosť, avšak napriek tomu tam nikto nechce hrať. Od minuloročných majstrovstiev sveta sa tu odohralo len niekoľko priateľských zápasov. Keďže mesačné náklady na údržbu predstavujú až 175.000 eur, tak sa mestská rada rozhodla zakročiť.

V snahe zabezpečiť pokrytie týchto nákladov sa zrodila myšlienka, aby na vonkajších parkoviskách okolo štadióna zriadili autobusové depo. Nápad sa ujal a momentálne tam parkuje až 400 autobusov.

Mestská rada začala využívať aj priestory štadióna na svoje zasadania a taktiež aj ako kancelárie pre úradníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies