Z pojednávania v prípade vraždy mladého muža vylúčili verejnosť

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 12:07 • 2 min
Z pojednávania v prípade vraždy mladého muža vylúčili verejnosť

TRNAVA – Bez prítomnosti verejnosti dnes na Okresnom súde v Trnave pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade minuloročnej vraždy 23-ročného Mareka Kalužu vo Vrbovom v okrese Piešťany. Predseda senátu Michal Pollák rozhodnutie o vylúčení verejnosti zdôvodnil okrem iného ochranou práv obžalovaného Róberta R. Tomu za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí 20-ročné väzenie.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie o vylúčení verejnosti sa nepozdávalo prítomným novinárom, ktorí museli pojednávaciu miestnosť opustiť. Redaktor Dalibor Skladan predsedu senátu upozornil na právo na informácie zakotvené v Ústave SR, ale nepochodil. "Rozhodnutie o vylúčení verejnosti ma prekvapilo, za pätnásť rokov novinárskej praxe som sa s tým nestretol. Obávam sa, že súdy môžu v budúcnosti verejnosť vylučovať z pojednávaní kedykoľvek,“ povedal novinár. Podľa Trestného poriadku je každé pojednávanie verejné, verejnosť však môže byť v určitých prípadoch zo súdnej siene vylúčená. Okrem iného to môže byť vtedy, ak si to vyžaduje "dôležitý záujem obžalovaného, poškodeného, jeho blízkych alebo svedkov." S návrhom na vylúčenie verejnosti prišiel obhajca obžalovaného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona