Z podielových fondov za týždeň ubudlo 8,7 mil. eur

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:35 • 2 min
Z podielových fondov za týždeň ubudlo 8,7 mil. eur

BRATISLAVA - Z podielových fondov v uplynulom týždni ubudlo 8,7 mil. eur. Týždeň predtým vykázali záporné čisté predaje v objeme 2,8 mil. eur. Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) pritom dosiahli v uplynulom týždni 49,1 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 57,8 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Najviac zdrojov ubudlo v rámci fondov krátkodobých investícií, ktoré vykázali záporné čisté predaje na úrovni 16,3 mil. eur. Druhý najvyšší mínusový objem vykázali dlhopisové fondy, a to 11,5 mil. eur. V mínuse skončili aj akciové fondy a fondy peňažného trhu. Naopak, najviac v pluse boli zmiešané fondy, a to v sume 17,3 mil. eur.


Z jednotlivých správcovských spoločností najväčší prílev prostriedkov evidoval Asset Management Slovenskej sporiteľne na úrovni 4,3 mil. eur. Nasledovala Prvá penzijná s kladnými predajmi v sume 2 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Managementu vo výške 11,1 mil. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies