Z piatich nábožensky prenasledovaných sú štyria kresťania, upozorňuje maďarská vláda

NETKY.SK • 12 Október 2017, 06:00 • 2 min
Z piatich nábožensky prenasledovaných sú štyria kresťania, upozorňuje maďarská vláda

BUDAPEŠŤ - Kresťania sú dnes vo svete najprenasledovanejšou náboženskou skupinou, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 zástupca štátneho tajomníka maďarského ministerstva ľudských zdrojov Azbej Tristan, ktorý v kabinete zodpovedá za pomoc prenasledovaným kresťanom.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ vlády vyjadril názor, že pre liberalizmus v spoločnosti sa o prenasledovaní kresťanov hovorí len málo. "Z piatich ľudí prenasledovaných pre ich náboženstvo sú štyria kresťania. Môžeme teda skonštatovať, že kresťanstvo je najprenasledovanejším náboženstvom," dodal Tristan.

 

Podľa jeho slov cieľom maďarskej vlády je na Blízkom východe či v Afrike prostredníctvom podporných programov zabezpečiť, aby tamojšie pôvodné kresťanské spoločenstvá mohli zostať v rodnej krajine a slobodne prejavovať svoju vieru.

 

"Dôležitou úlohou je prelomiť tabu, ktoré obklopuje v západnom svete tému prenasledovania kresťanov. Ide totiž o jav, ktorému sa nedostáva patričná pozornosť, najmä v západnej polovici sveta," povedal zástupca štátneho tajomníka, ktorý príčinu nezáujmu vidí v liberalizme a politickej korektnosti Západu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies