Z nových eurofondov sa má postaviť 115 km diaľnic a upraviť 100 km tratí

NETKY.SK • 23 Január 2015, 16:19 • 2 min
Z nových eurofondov sa má postaviť 115 km diaľnic a upraviť 100 km tratí

BRATISLAVA - Vybudovať 115 kilometrov (km) diaľnic a rýchlostných ciest či zmodernizovať 100 kilometrov železničných tratí.

slovakia

left justify in out

To sú niektoré z cieľov nového Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII). Prostredníctvom neho bude ministerstvo dopravy čerpať eurofondy z nového programového obdobia na roky 2014 až 2020.
     

Práve dnes začal podľa hovorcu ministerstva dopravy Martina Kóňu naplno pracovať monitorovací výbor tohto operačného programu. Eurofondy z neho sú určené na rozvoj dopravy a informatizácie spoločnosti.
     

"Medzi najvýznamnejšie projekty v novom finančnom rámci bude patriť dobudovanie chýbajúcich úsekov diaľnic D1 a D3. Budeme pokračovať v modernizácii železničnej infraštruktúry po Žilinu a ďalej na východ a tiež v úspešných projektoch nákupu nových regionálnych vlakov," opísal minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).
     

Novinkou sú podľa neho aj projekty z oblasti vodnej dopravy a dôležitou súčasťou sú tiež projekty zamerané na rozvoj informačnej spoločnosti. Z OPII je tak naplánovaná výstavba 115 km diaľnic a rýchlostných ciest, 300 km nových a zmodernizovaných ciest I. triedy či 100 km zmodernizovaných železničných tratí. Ale aj nákup ďalších 35 nových vlakových súprav a obnova električkových tratí v Bratislave a v Košiciach. Kúpiť sa má aj 78 nových vozidiel MHD a vybudovať osem terminálov osobnej dopravy či zmodernizovať verejný prístav v Bratislave.
     

Ministerstvo dopravy bude v novom programovom období aj riadiacim orgánom pre projekty informatizácie. Sprostredkovateľským orgánom bude, tak ako doteraz, ministerstvo financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies