Z novej univerzitnej nemocnice možno budú dve menšie

NETKY.SK • 15 November 2016, 11:57 • 2 min
Z novej univerzitnej nemocnice možno budú dve menšie

BRATISLAVA - Z plánovanej novej Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) môžu nakoniec byť dve menšie. Informoval o tom portál vZdravotnictve.sk, ktorý sa odvoláva na slová ministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

slovakia

left justify in out

"To, čo sa plánovalo, bola nemocnica so zhruba 1 200 lôžkami v Bratislave, ktorú sme chceli stavať my (štát, pozn. red.). Už dnes hovorím, že skôr sa vydáme cestou možno dvoch nemocníc okolo 600 lôžok," priblížil Drucker.


Nová nemocnica by podľa Druckera mala mať spádovú oblasť kľúčových lokalít Bratislavy - východ, západ aj juh. "V tomto kontexte budeme podporovať náš systém vytvorenia stabilnej nemocničnej siete. Teraz je otázka to, ako má vyzerať Univerzitná nemocnica v Bratislave," konštatoval Drucker.


Podľa neho by UNB nemala byť konglomerátom, ale mal by to byť systém, ktorý združuje všetky špecializované pracoviská, na ktorých sa uskutočňuje aj veda a výskum, aj vzdelávanie. Cieľom ministerstva nebude vybudovať jednu obrovskú nemocnicu, ale vytvorenie súboru nemocníc.


Doteraz sa pritom v plánoch vždy spomínala iba jedna nemocnica, pripomína vZdravotnictve.sk. Najprv na Rázsochách, kde aj vznikla hrubá stavba. Pre zastaranosť projektu a privysoké náklady na dokončenie sa však stavba zastavila. Nominantka Smeru-SD v predchádzajúcej vláde Zuzana Zvolenská predstavila projekt novej nemocnice, ktorá mala vyrásť na Patrónke, na mieste vtedajšej nemocnice Sv. Michala.


Súčasný minister však najprv pripustil, že nemocnica môže vyrásť aj inde, a napokon vláda de facto Patrónku ako lokalitu pre novú nemocnicu zrušila. Podľa ministra ostávajú v hre dve lokality - Rázsochy a Ružinov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies