Z neurologických kliník UNB odchádzajú tri sestry-špecialistky a dvaja lekári, Drucker to tolerovať nechce

NETKY.SK • 14 September 2017, 14:21 • 2 min
Z neurologických kliník UNB odchádzajú tri sestry-špecialistky a dvaja lekári, Drucker to tolerovať nechce

BRATISLAVA - Po avizovaných výpovediach v Národnom centre srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave by malo odísť aj niekoľko zdravotníckych pracovníkov z Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB).

slovakia

left justify in out

Potvrdil to po rokovaní vlády minister zdravotníctva Tomáš Drucker. "Ja mám z vedenia spoločnosti túto informáciu, vieme vám ju potvrdiť. Z Kliniky neurochirurgie nám odchádzajú tri sestry-špecialistky pre ARO a odchádzajú nám nejakí neurológovia zo Starého mesta," informoval šéf rezortu po stredajšom rokovaní vlády.

V reakcii to potvrdila aj hovorkyňa UNB Eva Kliská. "V súčasnosti plynie dvojmesačná výpovedná lehota trom zdravotným sestrám z Neurochirurgickej kliniky v Nemocnici L. Dérera a dvom lekárom I. neurologickej kliniky v Nemocnici Staré mesto. Univerzitná nemocnica Bratislava dbá o plynulé poskytovanie zdravotnej starostlivosti, a preto bude chýbajúci personál na týchto oddeleniach podľa potrieb doplnený,“ uviedla.

Minister zdravotníctva zopakoval, že nemá problém, aby sa ľudia sebarealizovali, má však problém s formou odchodu. Ako povedal novinárom, nezdá sa mu úplne náhodné, že zrazu sa niekoľko pracovníkov z rôznych pracovísk rozhodlo odísť. "Toto sa mi nezdá úplne uveriteľný príbeh. Musím na to reagovať, pretože potrebujem dať jasný signál všetkým, že toto tolerovať nechcem," dodal.

V NÚSCH v Bratislave podalo hromadnú výpoveď k 1. novembru tohto roka 11 zdravotníckych pracovníkov. Ide o lekárov, sestry a iné odbornosti najmä z oddelenia rádiodiagnostickej a intervenčnej rádiológie. Podľa dostupných informácií by sa pracovníci mali presunúť do súkromného centra, ktoré zaštiťuje akciová spoločnosť CINRE pod vedením Ivana Vuleva, súčasného prednostu Kliniky diagnostickej a intervenčnej rádiológie NÚSCH. Centrum by malo pôsobiť v petržalskej nemocnici ProCare Medissimo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies