Z nemocnice v Nemecku prepustili lekára, ktorý sa vyliečil z eboly

NETKY.SK • 4 December 2014, 18:36 • 2 min
Z nemocnice v Nemecku prepustili lekára, ktorý sa vyliečil z eboly

BERLÍN - Univerzitná nemocnica v nemeckom Frankfurte dnes oznámila, že prepustila po vyliečení ugandského lekára, ktorý sa nakazil nebezpečným vírusom ebola počas práce v západoafrickej Sierre Leone. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lekára, ktorého meno nezverejnili, prepustili z nemocnice ešte 19. novembra. V súčasnosti je už so svojou rodinou. Do nemocnice ho prijali 3. októbra.
     

Ugandský zdravotník je už druhým pacientom nakazeným smrtiacim vírusom, ktorý bol úspešne vyliečený v Nemecku. Začiatkom októbra prepustili z nemocnice v Hamburgu vedca, ktorý sa nakazil ebolou počas práce pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO).
     

V Nemecku liečili ešte jedného ďalšieho pacienta s ebolou, zdravotníckeho pracovník OSN, ktorý sa nakazil v Libérii. Zomrel v polovici októbra v nemocnici v Lipsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies