Z nastraženia makety bomby v lietadle Air France je podozrivý cestujúci

NETKY.SK • 21 December 2015, 14:25 • 2 min
Z nastraženia makety bomby v lietadle Air France je podozrivý cestujúci

PARÍŽ - Pohraničná stráž dnes na parížskom letisku Charlesa de Gaulla zadržala jedného z cestujúcich lietadla spoločnosti Air France, ktoré muselo v nedeľu kvôli nálezu zariadenia pripomínajúceho bombu núdzovo pristáť v kenskej Mombase.

slovakia

left justify in out

O zadržaní podozrivej osoby informovali úrady zaoberajúce sa vyšetrovaním prípadu.

 

Francúzska televízia BFMTV a rozhlasová spoločnosť France Info uviedli, že zadržaným je 58-ročný bývalý policajt. Jeho manželku polícia vypočúva ako svedka.

 

Ďalšie informácie úrady médiám neposkytli, ale potvrdili, že sa začalo vyšetrovanie falošného bombového poplachu, ktorý podľa Air France ohrozil životy ľudí na palube lietadla. Spoločnosť dnes podala trestné oznámenie na strojcu tohto "žartu".

 

Generálny riaditeľ Air France Frédéric Gagey uviedol, že podozrivé zariadenie objavené na toaletách bolo vyrobené z kartónu, papiera a časovača. "Táto vec neobsahovala výbušniny," povedal Gagey v nedeľu na tlačovej konferencii v Paríži.

 

Polícia teraz vypočúva jedného z cestujúcich, ktorý je podozrivý, že v lietadle - smerujúcom z ostrova Maurícius do Paríža - nastražil falošnú bombu. Stroj so 459 cestujúcimi a 14 členmi posádky bol po pristátí na kenskom letisku evakuovaný. Podozrivú výbušninu experti vybrali z lietadla a odoslali na analýzu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies