Z múzea ukradli obraz významného brazílskeho maliara Portinariho

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:04 • 2 min
Z múzea ukradli obraz významného brazílskeho maliara Portinariho

Z múzea ukradli obraz významného brazílskeho maliara Portinariho - Krimi Z brazílskeho múzea ukradli obraz od jedného z najznámejších brazílskych maliarov Candida Portinariho. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

img

Z brazílskeho múzea ukradli obraz od jedného z najznámejších brazílskych maliarov Candida Portinariho. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.
      Dielo s názvom O Enterro (Pohreb) z roku 1959, ktorého hodnotu predbežne stanovili v prepočte na 650.000 eur, ukradli z Múzea súčasného umenia v meste Olinda v štáte Pernambuco na severovýchode Brazílie.
      Ako uviedol policajný vyšetrovateľ Manoel Martins, pracovníci múzea si v stredu všimli, že obraz chýba. Polícia nemá žiadnych podozrivých.
      V múzeu, ktoré nemá vlastný kamerový systém, sa nachádza približne 4000 umeleckých predmetov vrátane siedmych diel od významného predstaviteľa maliarskeho neorealizmu a brazílskeho komunistu Portinariho (1903-1962).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies