Z Mjanmarska deportovali ďalšieho turistu s tetovaním Buddhu na nohe

NETKY.SK • 8 November 2016, 14:32 • 2 min
Z Mjanmarska deportovali ďalšieho turistu s tetovaním Buddhu na nohe

RANGÚN - Taliansky turista na návšteve v meste Mandalaj v Mjanmarsku musel kvôli tetovaniu Buddhu nútene odísť z krajiny. S odvolaním sa na vyjadrenie úradov o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročného turistu nahlásili polícii obyvatelia tohto mesta po tom, ako si všimli tetovanie Buddhu na jeho ľavej nohe.

 

Podobné incidenty, keď boli z územia krajiny deportovaní cudzinci s tetovaním Buddhu, nie sú v Mjanmarsku ničím bezprecedentným. Už v júli musel zo starobylého mesta Bagan odísť Španiel s tetovaním Buddhu na nohe. Z rovnakých dôvodov deportovali aj v roku 2014 jedného občana Kanady.

 

Náboženstvom väčšiny obyvateľov Mjanmarska, bývalej Barmy, je budhizmus. Zobrazovanie postavy Buddhu sa tam považuje za urážku náboženstva.

 

V roku 2015 strávil vo väzení v Mjanmarsku desať mesiacov s nútenými prácami jeden Novozélanďan za to, že vo svojom bare ako reklamu na akciové ceny alkoholických nápojov použil leták s fotografiou Buddhu so slúchadlami na ušiach.

 

Princ Siddhártha Gautama Buddha Šákjamuni žil niekedy v 6.-5. storočí pred n.l. vo východnej Indii a je považovaný za zakladateľa duchovno-filozofického systému budhizmus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies