Z miesta havárie iránskeho dopravného lietadla vyzdvihli prvé telá obetí

NETKY.SK • 21 Február 2018, 13:04 • 2 min
Z miesta havárie iránskeho dopravného lietadla vyzdvihli prvé telá obetí

TEHERÁN - Záchranári vyzdvihli v stredu prvé telá obetí havárie dopravného lietadla iránskej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube, ktoré sa v nedeľu zrútilo v hornatej oblasti na juhu Iránu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Guvernér provincie Isfahán pre iránsku televíziu IRIB uviedol, že z miesta nešťastia bolo doposiaľ vyzdvihnutých 32 tiel obetí, pričom trosky havarovaného lietadla sa nachádzajú pod až dvojmetrovou vrstvou snehu.

 

Záchranné a pátracie práce sťažuje nepriaznivé počasie, keď teploty dosahujú len okolo mínus 20 stupňov Celzia a v oblasti fúka silný vietor. Doposiaľ sa nenašla ani tzv. čierna skrinka havarovaného lietadla.

 

K nehode došlo v nedeľu v hornatej oblasti neďaleko mesta Semírom, vzdialeného približne 620 kilometrov od iránskej metropoly Teherán - turbovrtuľové lietadlo typu ATR-72 francúzskej výroby narazilo do úbočia viac ako 4000 metrov vysokej hory Dena v pohorí Zagros.

 

Lietadlo linky EP3704 smerovalo z Teheránu do juhoiránskeho mesta Jásúdž, ležiaceho asi 780 kilometrov južne od Teheránu, a zrútilo sa približne hodinu po štarte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona