Z mesta Sinuidžu museli po záplavách evakuovať najmenej 5000 ľudí

NETKY.SK • 23 August 2010, 07:12 • 2 min
Z mesta Sinuidžu museli po záplavách evakuovať najmenej 5000 ľudí

Z mesta Sinuidžu museli po záplavách evakuovať najmenej 5000 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 5000 ľudí museli v dôsledku záplav evakuovať zo severokórejského mesta Sinuidžu pri hraniciach s Čínou. Povodňová vlna z rozvodnenej rieky prinútila tento týždeň opustiť záplavami zasiahnuté oblasti v Číne už 50.000 ľudí.
      Severokórejské oficiálna tlačová agentúra KCNA dnes informovala, že mnohé štvrte mesta Sinuidžu na severozápade KĽDR boli pod vodou po tom, čo sa rieka Amnok vyliala zo svojho koryta.
      Severokórejský vodca Kim Čong-il poslal vojenské jednotky na pomoc obyvateľom postihnutých oblastí a obete povodní evakuovali pomocou desiatok vojenských lietadiel a bojových lodí.
      Prudké dažde zasiahli okolie čínskeho mesta Tan-tung na hraniciach s KĽDR po tom, čo sa vyliala rieka Ja-lu, informovali v sobotu čínske médiá. Rozsiahle povodne zanechali v uplynulých rokoch v krajine za sebou stovky mŕtvych alebo nezvestných, zničili budovy a zaplavili poľnohospodárske farmy, čo prinútilo izolovanú Severnú Kóreu žiadať o humanitárnu pomoc zo zahraničia.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies