Z Manchestru nevzlietnu desiatky lietadiel, nedokázali im dotankovať palivo

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 08:44 • 2 min
Z Manchestru nevzlietnu desiatky lietadiel, nedokázali im dotankovať palivo

MANCHESTER - Manchesterské letisko má v týchto dňoch poriadne problémy, kvôli zastaveným dodávkam elektriny lietadlá nemôžu tankovať palivo, a tak museli zrušiť desiatky letov.

slovakia

left justify in out

Samotný problém sa momentálne už síce podarilo odstrániť, no letisko bude v obmedzenej prevádzke musieť pokračovať ešte aj počas dnešného dňa, situácia sa do normálu dostane až postupne.

 

img

 

Letisko muselo zrušiť až 86 letov, 44 príletov a 42 odletov, no i napriek tomu zostalo otvorené. Cestujúcim zatiaľ poskytovala informácie konkrétna letecká spoločnosť, ľudia sa však na internete sťažovali, že nedostali postačujúce odpovede týkajúce sa dôvodov a ani riešení vzniknutého chaosu.

 

Krízová situácia sa dotkla približne 13-tisíc pasažierov, pričom v čase výpadku už mnohí z nich sedeli vo svojich lietadlách. V dôsledku toho strávili na dráhe dve hodiny, následne museli lietadlá opustiť.

 

img

 

Letisko vo vyhlásení uviedlo, že "väčšina plánovaných letov" by sa mala v pondelok uskutočniť, zároveň však varovalo, že stále treba počítať "s malým počtom" zmeškaných a zrušených letov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies