Z maďarského vlaku smerujúceho do Rakúska vysadili 59 ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 09:45 • 2 min
Z maďarského vlaku smerujúceho do Rakúska vysadili 59 ilegálnych migrantov

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti vysadili dnes ráno z vlaku smerujúceho do Rakúska 59 migrantov, ktorí nemali cestovné doklady, informovala maďarská komerčná agentúra Havariapress.

slovakia

left justify in out

Policajti z Mosonmagyaróváru ráno o 5.30 h kontrolovali na prihraničnej stanici Hegyeshalom medzištátny rýchlik smerujúci do Rakúska, v ktorom našli skupinu cudzincov.

 

Pri legitimovaní hliadka zistila, že všetci síce majú cestovné lístky, avšak nemajú potrebné cestovné doklady. Polícia na svojej internetovej stránke police.hu uviedla, že 26 ľudí z tejto skupiny pochádza z Afganistanu, 26 zo Sýrie, šesť z Bangladéša a jeden z Pakistanu.

 

Cudzincov vysadili z vlaku a predviedli na oddelenie hraničnej polície Györsko-mošonsko-šopronskej župy. Migranti čelia trestnému stíhaniu pre prečin pokusu o ilegálne prekročenie štátnych hraníc.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) gon

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies