Z maďarského parlamentu a domu poslancov ukradli desiatky počítačov a laptopov

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 14:47 • 2 min
Z maďarského parlamentu a domu poslancov ukradli desiatky počítačov a laptopov

BUDAPEŠŤ - Takmer 90 kusov počítačov a laptopov ukradli z budovy maďarského parlamentu a neďalekého domu poslancov. Medzi nimi bolo aj sedem úplne nových laptopov parlamentnej frakcie vládnucej strany Fidesz, informoval dnes spravodajský server atlatszo.hu.

slovakia

left justify in out

Polícia podozrieva skladníčku, ktorá tieto zariadenia pravdepodobne vyniesla z najlepšie strážených verejných budov v Maďarsku - zabezpečených aj kamerovým systémom.

 

Obhajca podozrivej Péter Galsa pre server uviedol, že vlani bola vykonaná v parlamente ucelená inventúra, ktorá neodhalila žiadne nedostatky. Následne sa však ukázalo, že chýba výpočtová technika - a teraz chcú toto manko hodiť na jeho mandantku.

 

Podľa servera v súvislosti s týmto prípadom sa vynára aj otázka národnobezpečnostného rizika.

 

Sedem nových laptopov značiek HP, Toshiba a Lenovo prevzal parlament 3. marca v sklade domu poslancov. Keď však prenosné počítače v celkovej hodnote 1,75 milióna forintov (5645 eur) chceli poslanci prevziať, nenašli ich.

 

Server poznamenal, že v parlamente od 1. januára 2013 funguje vlastná stráž s 370 príslušníkmi. Na jej fungovanie vyčlenili 2,3 miliardy forintov (7,4 milióna eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies