Z liniek bratislavského Volkswagenu dnes zišiel 600-tisíci Touareg

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 13:27 • 2 min
Z liniek bratislavského Volkswagenu dnes zišiel 600-tisíci Touareg

Z liniek bratislavského Volkswagenu dnes zišiel 600-tisíci Touareg - Doprava Už 600-tisíci Volkswagen Touareg dnes zišiel z montážnej linky spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK). Biely Touareg bol v Bratislave vyrobený pre zákazníka z Japonska.

slovakia

left justify in out

img

Už 600-tisíci Volkswagen Touareg dnes zišiel z montážnej linky spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK). Biely Touareg bol v Bratislave vyrobený pre zákazníka z Japonska.
      Volkswagen Touareg je vyrábaný výhradne len vo VW SK. Hotové vozidlá zo Slovenska smerujú zákazníkom do 148 krajín sveta, pričom každé z nich je vyrobené špeciálne na ich objednávku. Spĺňať však musia aj technické požiadavky a normy jednotlivých trhov. Napríklad jubilejný 600-tisíci Touareg musí zodpovedať japonským predpisom. Namiesto výstražného trojuholníka sa v Japonsku používa svetlica, preto musel byť do neho nainštalovaný špeciálny držiak na svetlicu. Ďalšími špecifikami vozidiel pre japonský trh sú napríklad čítačka SIM karty a mýtnej karty, kamera vo vonkajšom spätnom zrkadle vodiča, či informačné nálepky v japonskom jazyku.
      Rôzne trhy majú rôzne špecifiká. Touareg sa preto v Bratislave vyrába vo viac ako 1.000.000 variáciách. Sú pritom krajiny, kam smeroval veľký počet Touaregov ako Nemecko, Čína, USA či Rusko, existuje však aj krajina, kam putoval len jeden jediný Touareg – na ostrovný štát Maurícius v Indickom oceáne.
      Volkswagen Touareg sa na trhy dostal po prvýkrát v roku 2002. Ako vôbec prvý model nesúci logo VW prišiel Touareg na trhy aj vo verzii Hybrid. Bratislavský závod VW SK sa tak v apríli 2010 stal úplne prvým zo závodov koncernu Volkswagen, ktorý začal so sériovou výrobou hybridného vozidla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies