Z lešenia v Petržalke spadol robotník, vážne zranil kolegu

NETKY.SK • 12 August 2014, 20:33 • 2 min
Z lešenia v Petržalke spadol robotník, vážne zranil kolegu

BRATISLAVA - Z lešenia na bytovom dome v bratislavskej Petržalke sa dnes zrútil robotník, pri páde zranil aj svojho kolegu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala televízia Markíza v relácii Televízne noviny, 46-ročného muža odviezla sanitka s ľahšími poraneniami hlavy, jeho 28-ročný kolega však leží s vážnymi zraneniami hlavy v nemocnici na Kramároch. Ako pre TV Markíza uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, muž utrpel ťažký úraz hlavy, je v umelom spánku a jeho stav je vážny. Na miesto nehody prišli aj pracovníci inšpektorátu práce. Podľa informácií Markízy sú robotníci živnostníci, takže za nich firma, ktorej patrí lešenie, nezodpovedá. Podobný prípad sa stal aj tento rok vo februári, keď z bratislavského Starého mosta spadol robotník, tiež živnostník. Takíto pracovníci nevykonávajú prácu na základe pracovno-právneho vzťahu podľa Zákonníka práce, ale na základe obchodného vzťahu, inšpekcia teda môže prípad preveriť, no nemá ho právo šetriť, konštatuje Markíza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies