Z Lesbosu vyplávala ďalšia loď s migrantmi smerujúca do Turecka

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 08:14 • 2 min
Z Lesbosu vyplávala ďalšia loď s migrantmi smerujúca do Turecka

ATÉNY - Z gréckeho ostrova Lesbos vyplávala dnes ďalšia loď s migrantmi, ktorých vracajú do Turecka na základe novej dohody medzi EÚ a Ankarou. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na grécke médiá.

slovakia

left justify in out

Na palube malého trajektu, ktorý vyplával dnes ráno z prístavu v meste Mytiléna, sa nachádzalo 45 migrantov. Podľa gréckej štátnej televízie išlo o občanov Pakistanu. Plavidlo smerovalo do tureckého prístavu Dikili.

 

Niekoľkí demonštranti na protest proti pokračovaniu deportácií skočili do mora a plávali smerom k lodi, vypravenej pohraničnou agentúrou Európskej únie Frontex. Z vody ich vytiahli príslušníci gréckej pobrežnej stráže.

 

Druhá loď s migrantmi by mala vyplávať z Lesbosu ešte v priebehu dopoludnia.

 

Prvú skupinu zloženú z celkovo 202 migrantov, prevažne Pakistancov a Afgancov, prepravili do Grécka v pondelok, a to na niekoľkých lodiach, ktoré vyplávali z ostrovov Lesbos a Chios.

 

Na základe kontroverzne vnímanej dohody medzi EÚ a Ankarou by sa mali z Grécka do Turecka hromadne vracať migranti, ktorí vstúpili do EÚ nelegálne. Únia by mala namiesto toho legálne prijímať sýrskych utečencov z Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies