Z legendárneho krížnika Aurora viala čierna pirátska zástava

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:40 • 2 min
Z legendárneho krížnika Aurora viala čierna pirátska zástava

Z legendárneho krížnika Aurora viala čierna pirátska zástava

slovakia

left justify in out

img

Traja mladí ľudia vyliezli v nedeľu pred polnocou na stožiar slávneho obrneného krížnika Aurora v ruskom Petrohrade a zavesili čiernu pirátsku vlajku na mieste, kde sa kedysi trepotal červený revolučný transparent boľševikov. Informovala o tom dnes webová stránka televíznej stanice RT.
V nedeľu v neskorých večerných hodinách sa osem mladých ľudí vkradlo na palubu lode, z ktorej je dnes múzeum, a 30 priateľov ich sledovala z brehu. 
Personál na krížniku zadržal päť z uvedených ôsmich osôb a previezol ich na miestnu policajnú stanicu. Obvinené budú z vandalizmu a z nepovolenej akcie. Traja zvyšní mladí ľudia však zostali na stožiari aj po vyvesení čiernej vlajky s bielou lebkou a prekríženými holennými kosťami.
Krátko po začiatku "akcie" prišli na miesto policajti a záchranári. Snažili sa presvedčiť mladých ľudí, aby zliezli zo stožiara. Revoltujúca skupinka však odmietla zísť dolu dovtedy, kým nebude prepustená zatknutá pätica ich kamarátov.
K zodpovednosti za incident sa prihlásili petrohradská organizácia s názvom Ľudový podiel a iniciatíva Jedlo namiesto bômb. Skupiny tvrdia, že ich cieľom je protestovať proti chudobe v Rusku.
Z Aurory, zakotvenej na rieke Neva, vystrelili 7. novembra 1917 na Leninov príkaz salvu slepých nábojov ako signál pre delostrelecký pluk, aby začal útok na Zimný palác - zimné sídlo ruských cárov. Tým sa začala boľševická revolúcia, ktorá zvrhla režim cára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies