Z ľadopádu spadol horolezec, utrpel viacero zranení

NETKY.SK • 23 Január 2016, 18:33 • 2 min
Z ľadopádu spadol horolezec, utrpel viacero zranení

RUŽOMBEROK - Z Brankovského ľadopádu dnes popoludní pri lezení spadol z výšky asi 30 metrov 30-ročný slovenský horolezec. Mužovi, ktorý utrpel viaceré vážne poranenia a bol v bezvedomí, pomáhali horskí aj leteckí záchranári. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba (HZS).

slovakia

left justify in out

Na pomoc horolezcovi odišli skupiny záchranárov HZS z Oblastného strediska Veľká Fatra a o súčinnosť požiadali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Banskej Bystrice.

 

Po príchode na miesto nehody poskytla prvá skupina horských záchranárov zranenému horolezcovi neodkladné zdravotné ošetrenie, pacienta zateplili a pripravili na transport. V sprievode druhej skupiny záchranárov prišla aj lekárka posádky Rýchlej lekárskej pomoci, ktorá bola vyslaná do Podsuchej.

 

Po podaní intravenóznej liečby transportovali horskí záchranári zraneného pomocou lanovej techniky a nosidiel k najbližšiemu možnému miestu pre odovzdanie posádke VZZS. Následne bol muž za pomoci navijaku vrtuľníkom prevezený na lúku pri Podsuchej, odkiaľ s ním po jeho preložení na palubu smerovala posádka VZZS do nemocnice v Ružomberku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona