Z. Kučová po prehre so Zvonariovovou: "Hrala veľmi rýchlo"

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:47 • 2 min
Z. Kučová po prehre so Zvonariovovou: "Hrala veľmi rýchlo"

Z. Kučová po prehre so Zvonariovovou: "Hrala veľmi rýchlo"

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Zuzana Kučová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Pri premiére v hlavnej súťaži vo Flushing Meadows prehrala v pozícii kvalifikantky s nasadenou sedmičkou Ruskou Verou Zvonariovovou za 58 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 1:6. Staršia zo sestier Kučových napriek bojovnému výkonu neodplatila favorizovanej súperke prehru z Roland Garros 2004. Z New Yorku si vďaka postupu do hlavného pavúka odnáša prémiu 19.000 dolárov a 65 bodov do svetového rebríčka WTA.
Zuzana Kučová začala proti Zvonariovovej nebojácne, prvý gem získala čistou hrou a v druhom viedla pri podaní Rusky 40:0. Šancu na brejk však nevyužila, hneď v ďalšom geme stratila servis a Zvonariovová sa dostala na koňa. Ruska začala na dvorci Louisa Armstronga predvádzať svoj typický nátlakový tenis s množstvom víťazných úderov a prvý set získala za 29 minút vo svoj prospech. Na začiatku druhého dejstva robila Kučová priveľa nevynútených chýb, čo bolo vodou na mlyn Zvonariovovej. Ruska si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca, keď za stavu 5:1 premenila hneď prvý mečbal. Zvonariovová je v tomto roku "osudom" sestier Kučových na grandslamoch, na Australian Open v Melbourne vyradila v 1. kole Kristínu.
Zuzana Kučová priznala, že Zvonariovová bola priveľkým sústom." Začiatok sa vyvíjal pre mňa ešte sľubne, viedla som 1:0 a 40:0 pri jej podaní. Hovorila som si, že to snáď nie je možné, aby to išlo takto ľahko. Potom sa to však hneď otočilo, Zvonariovová sa začala opierať do loptičiek a vo výmenách som už nemala šancu. Keď vás takáto kvalitná súperka začne valcovať, potom je už ťažké ju nejakým spôsobom zastaviť. Nepodarilo sa mi nasadnúť na vlak a zakontrovať jej nejakými super údermi. Prekvapilo ma, že hrala oveľa rýchlejšie, ako pred šiestimi rokmi na Roland Garros. Potvrdila, že je hráčkou svetovej špičky," povedala pre TASR Z. Kučová, ktorá vyslovila s celkovým vystúpením v New Yorku spokojnosť. "Som samozrejme šťastná, že som si zapísala hlavnú súťaž aj na US Open, pretože tá mi posledná chýbala do grandslamovej zbierky. Škoda toho žrebu, pretože som na prvé kolo mohla dostať aj nejakú prijateľnejšiu súperku. Celkovo som však spokojná," dodala slovenská štvorka, ktorá sa najbližšie predstaví na turnaji WTA v uzbeckom Taškente.        

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona