Z krajín V4 má Slovensko najdrahšie potraviny!

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 16:01 • 2 min
Z krajín V4 má Slovensko najdrahšie potraviny!

BRATISALVA – Slováci si za potraviny v minulom roku priplatili najviac z krajín V4. Lacnejšie potraviny mohli ľudia kúpiť v Poľsku, Maďarsku a Česku.

slovakia

left justify in out

Poukazuje na to analytický tím UniCredit Bank vo svojej najnovšej analýze. "Ceny potravín boli v minulom aj začiatkom tohto roka jedným z hlavných ťahúňov inflácie nielen na Slovensku, ale aj vo väčšine krajín Európskej únie," informuje analytický tím. 

V porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie sú však ceny v slovenských obchodoch nižšie, vďaka čomu sa Slovensko umiestnilo na siedmom mieste. Menej ako v ostatných krajinách stojí u nás mäso, pečivo a obilniny. Tieto potraviny majú napríklad drahšie Maďari, alebo Česi, ktorí si priplácajú za mäso a ryby viac ako Slováci. Naopak, ceny olejov, tukov a nealkoholických nápojov sú na Slovensku vyššie, ako je priemer únie.

Najlacnejšie potraviny v Európe majú Poliaci, kde ich ceny dosahujú len 62 % EÚ, alebo Rumuni. Najdrahšie zase nakupujú v obchodoch Dáni, Švédi a Rakúšania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona