Z kostola v talianskom meste Norcia zmizol cenný obraz zo 17. storočia

NETKY.SK • 7 November 2016, 13:51 • 2 min
Z kostola v talianskom meste Norcia zmizol cenný obraz zo 17. storočia

RÍM - Cenný obraz francúzskeho maliara Jeana Lhomma zo 17. storočia zmizol z kostola v štvrti Nottoria v talianskom meste Norcia vážne poškodeného nedávnym zemetrasením. Ide o dielo s názvom Il perdono di Assisi, ktoré vzniklo v roku 1631, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Taliansky premiér Matteo Renzi už prisľúbil obnovu miestnej Baziliky sv. Benedikta, gotického objektu, ktorý otrasy zeme z 30. októbra prakticky úplne zničili. Talianska vláda už avizovala vyslanie vojakov a policajtov do oblasti, úlohou ktorých bude zabrániť kriminalite v regióne.

 

Po opakovaných otrasoch zeme v centrálnej časti Talianska sa bez strechy nad hlavou ocitlo osobitne v provincii Marque viac ako 30.000 ľudí, ktorým sa usiluje uľahčiť situáciu tamojšia civilná ochrana. Situáciu ľudí bez prístrešia však značne komplikuje nepriaznivé počasie v celej oblasti.

 

 

img

 

Obraz s názvom Il perdono di Assisi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies