Z Košíc sa bude pravidelne lietať do deviatich destinácií

NETKY.SK • 27 Október 2016, 11:01 • 2 min
Z Košíc sa bude pravidelne lietať do deviatich destinácií

BRATISLAVA - Spoločnosť Letisko Košice predstavila nový zimný letový poriadok na sezónu 2016 / 2017, ktorý vstúpi do platnosti 30. októbra.

slovakia

left justify in out

Z Košíc sa bude na pravidelných linkách lietať do deviatich destinácií. Podľa vyjadrení firmy je to zatiaľ najviac v histórii letiska Košice. Avšak z Košíc je teraz dostupných vyše 500 destinácií, a to na palube štyroch sieťových dopravcov cez ich uzlové letiská Viedeň, Praha, Varšava a Istanbul. Ide o Austrian Airlines, České Aerolínie, Poľské Aerolínie LOT a Turkish Airlines.

 

Ako povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej, letecká dostupnosť východného Slovenska nikdy nebola na takej vysokej úrovni ako teraz. “Samozrejme vidíme potenciál aj na viacerých priamych leteckých spojeniach a pracujeme na nich,” skonštatoval Tmej. V zimnom letovom poriadku bude košické letisko ponúkať tieto destinácie - Viedeň, Bratislava, Praha, Kyjev, Londýn Luton, Doncaster Sheffield, Bristol, Varšava a Istanbul.

 

Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla 1. mája 2004. Po ukončení privatizačného procesu v roku 2006 prevzalo 66 % akcií spoločnosti Letisko Viedeň, zvyšných 34 % patrí štátu v správe ministerstva dopravy. Spoločnosť má základné imanie 31,14 mil. eur. Nový terminál letiska, s ktorého výstavbou sa začalo v roku 2001, bol otvorený v roku 2004.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona