Z Košíc sa bude od mája pravidelne lietať do Kyjeva

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 16:16 • 2 min
Z Košíc sa bude od mája pravidelne lietať do Kyjeva

KOŠICE - Novú pravidelnú leteckú linku medzi Košicami a ukrajinským Kyjevom zavedú od polovice mája České aerolínie (ČSA).

slovakia

left justify in out

Lety budú prevádzkovať štyrikrát týždenne s odletmi v pondelok, štvrtok, piatok a nedeľu o 23.55 h. Košice tak získajú ďalšie letecké spojenie do európskej metropoly, prvé smerom na východ.
     

Na spoje bude spoločnosť nasadzovať moderný Airbus A319 s kapacitou 144 sedadiel. Predaj leteniek sa začne vo štvrtok (23.4.), prvý let z Košíc do Kyjeva je naplánovaný na 18. mája. Linku bude ČSA operovať v smere Praha – Košice – Kyjev a späť. Cestujúci z Prahy do Kyjeva alebo v opačnom smere nebudú musieť počas polhodinovej zastávky v Košiciach z lietadla vystupovať. 
     

"České aerolínie prinášajú do Košíc dve novinky – priame letecké spojenie Košíc s Kyjevom a vďaka nasadzovanému lietadlu Airbus A319 vo vybraných dňoch aj vylepšené rýchlejšie spojenie do či z Prahy," uviedol riaditeľ ČSA pre obchod a marketing Ján Tóth. "Medzi Košicami a Kyjevom pozorujeme rast dopytu po priamej leteckej doprave, medzi oboma mestami existuje čulá obchodná výmena, v ktorej vidíme rastúci potenciál pre leteckú dopravu," dodal. 
     

Nové spojenie podľa výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva Letiska Košice Karla Dandlera potvrdzuje, že toto letisko sa stáva skutočnou vstupnou bránou na východné Slovensko. "Po Prahe, Bratislave, Viedni, Londýne, Miláne a Sheffielde bude Kyjev siedmym európskym mestom, s ktorým majú Košice priame letecké spojenie. To otvára nové horizonty pre medzinárodnú spoluprácu v obchode a cestovnom ruchu," povedal. 
     

Primátor Košíc Richard Raši pripomenul, že v týchto dňoch v meste vrcholia Dni Ukrajiny a ekonomické Slovensko-ukrajinské fórum. "Letecká linka dáva týmto podujatiam a ich potenciálnemu pokračovaniu úplne nový zmysel. Priame letecké spojenie vytvára mimoriadne silné predpoklady pre ďalší rozvoj cezhraničnej spolupráce v oblasti priemyslu, IT sektora, kultúry a cestovného ruchu, ale aj zintenzívňuje postavenie Košíc ako vstupnej brány do Európskej únie pre našich ukrajinských partnerov," konštatoval. Viceprimátorka a predsedníčka predstavenstva Košice Turizmus Renáta Lenártová poznamenala, že vlani navštívilo Slovensko 55.000 ukrajinských turistov a vďaka novému spojeniu môže toto číslo v tomto roku výrazne vzrásť. 
     

Linku do Kyjeva privítal aj predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa, podľa ktorého je medzinárodná spolupráca Slovenska a Ukrajiny šancou pre obe krajiny. "Verím, že vďaka leteckej linke Košice – Kyjev bude náš región jedným z hlavných ťahúňov tejto spolupráce," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies