Do Brazílie priviezli obete pádu lietadla: Stovky ľudí sa prišli rozlúčiť

NETKY.SK • 3 December 2016, 07:58 • 2 min
Do Brazílie priviezli obete pádu lietadla: Stovky ľudí sa prišli rozlúčiť

RIO NEGRO - Telesné pozostatky väčšiny obetí pondelkového leteckého nešťastia v Kolumbii prepravili dnes z tamojšieho mesta Rio Negro do Brazílie. Pád lietadla si vyžiadal spolu 71 ľudských životov.

slovakia

left justify in out

Charterové lietadlo bolívijskej spoločnosti LaMia havarovalo v pondelok na ceste do mesta Medellín v Kolumbii, pri tragédii zahynulo 71 zo 76 cestujúcich. Na palube lietadla sa nachádzali aj členovia brazílskeho futbalového mužstva Chapecoense a športoví novinári.

 

Trasu vedúcu z letiska v brazílskom meste Chapeco dnes lemovali stovky ľudí, aby sa s kvetmi a bielymi balónmi v rukách prišli rozlúčiť s 19 členmi futbalového tímu, ktorí zahynuli počas cesty na vrcholný zápas futbalovej sezóny.

 

Do vlasti, Bolívie, previezli dnes vojenským leteckých špeciálom aj pozostatky ďalších piatich členov posádky havarovaného lietadla. Telá ďalších dvoch členov palubného personálu - Paraguajčana a Venezuelčana - previezli z Kolumbie už vo štvrtok a piatok, podobne ako aj šesť z celkovo 64 brazílskych obetí.

 

V meste Chapeco na juhu Brazílie sa dnes uskutoční smútočné zhromaždenie. Jeho dejiskom bude štadión klubu Chapecoense - Arena Conda, ktorá má kapacitu 19.000 ľudí, ale očakáva sa účasť do 100.000 osôb. Prítomný má byť aj prezident FIFA Gianni Infantino, ktorý kvôli tragédii zrušil návštevu Austrálie, ako aj brazílsky prezident Michel Temer.

 

Pád lietadla z výšky 3300 metrov ako zázrakom prežilo šesť ľudí. Za veľmi pravdepodobnú príčinu tragédie sa považuje nedostatok paliva. Očakáva sa, že vyšetrovanie bude trvať najmenej pol roka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies