Z knižnej série Temné hmoty Philipa Pullmana bude seriál

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:56 • 2 min
Z knižnej série Temné hmoty Philipa Pullmana bude seriál

BRATISLAVA - Britská televízna stanica BBC One adaptuje do seriálovej podoby knižnú fantazijnú trilógiu Temné hmoty anglického spisovateľa Philipa Pullmana.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala spoločnosť BBC. "Neustále ma teší, keď vidím ako príbeh spracúvajú do rôznych podôb. BBC nemá väčšieho podporovateľa ako som ja. S touto správou som nemohol byť viac ako spokojný," povedal autor kníh. Tvorby seriálu sa ujmú produkčné spoločnosti Bad Wolf a New Line Cinema a nakrúcať by sa malo vo Walese. Dátum vysielania zatiaľ nie je známy.


Temné hmoty tvoria tri knihy - Zlatý kompas (1995), Magický nôž (1997) a Jantárový ďalekohľad (2000). Hlavnými hrdinami príbehu sú dve dospievajúce deti, Lyra Belacqua a Will Parry, ktorí cestujú naprieč paralelnými vesmírmi a stretávajú rôzne fantastické stvorenia, ako napríklad čarodejnice či obrnené medvede.
Séria má viacero adaptácií, ako napríklad rozhlasovú hru, audioknihu a obrazový román. V rokoch 2003 a 2004 dramatik Nicholas Hytner predstavil Temné hmoty ako divadelnú hru v britskom Národnom divadle. Vo filmovom spracovaní prvej knihy z roku 2007 si zahrala Dakota Blue Richards, ktorú práve snímka Zlatý kompas preslávila, ale aj Nicole Kidman, známa napríklad z muzikálu Moulin Rouge (2001) a Daniel Craig, ktorého možno vidieť v kinách ako agenta Jamesa Bonda v najnovšej bondovke Spectre (2015).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies