Z KĽDR ušla dcéra vysokého predstaviteľa vlády

NETKY.SK • 16 September 2013, 12:34 • 2 min
Z KĽDR ušla dcéra vysokého predstaviteľa vlády

SOUL - Dcéra vysokého predstaviteľa Severnej Kórey emigrovala do zahraničia, čo je vo vyšších kruhoch v KĽDR nezvyčajné. V pondelok o tom informoval nemenovaný aktivista, ktorý 19-ročnej Han pomohol k úteku z krajiny.

slovakia

left justify in out

Han, dcéra predstaviteľa ministerstva pre verejnú bezpečnosť zodpovedného za policajné operácie v hlavnom meste Pchjongjang, študovala na univerzite v čínskom Pekingu, odkiaľ ešte v máji ušla do Južnej Kórey. V Soule ju podľa aktivistu preverujú tamojšie bezpečnostné služby, ktoré sa však k prípadu odmietli vyjadriť.

Väčšina severokórejských utečencov odíde z krajiny do Číny a odtiaľ do ďalších krajín, kde sa snažia získať povolenie na vstup do Južnej Kórey. Doma v KĽDR im za útek z krajiny hrozia prísne tresty vo väzenských táboroch. Aj ich rodinám hrozia tresty od straty zamestnania až po väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona