Z kapely The Vaccines odišiel bubeník

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:24 • 2 min
Z kapely The Vaccines odišiel bubeník

BRATISLAVA - Britskú indierockovú kapelu The Vaccines opustil bubeník Pete Robertson. Hudobník prostredníctvom sociálnej siete Facebook uviedol, že je vďačný za zážitky, ktoré mu prinieslo pôsobenie v skupine.

slovakia

left justify in out

"Ostatných šesť rokov bolo tých najlepších v mojom živote a nikdy na ne nezabudnem. Zážitky, ktoré som zdieľal s Justinom, Freddiem a Árnim, nás spojili ako bratov a toto spojenie sa nikdy nepretrhne. Vyskytli sa však nové výzvy a teším sa na novú kapitolu môjho života. Ďakujem všetkým, ktorí nás doteraz sprevádzali na našej ceste a tiež mojim bratom, ktorí podporili moje rozhodnutie," napísal Robertson, ktorý v kapele pôsobil od jej vzniku v roku 2010.


Spevák a gitarista Justin Hayward-Young na Facebooku uviedol, že bubeník povedal zostávajúcim členom skupiny o plánovanom odchode pred niekoľkými mesiacmi. "Budeme ho mať stále radi a bude nám chýbať. Sme veľmi smutní, že odchádza, no tešíme sa na jeho i našu budúcnosť. Všetky koncerty sa uskutočnia podľa plánov a nemôžeme sa dočkať, až vás všetkých uvidíme," napísal spevák. Kto Robertsona nahradí, zatiaľ nie je známe.


Formácia potvrdila účasť na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne. Okrem toho zahrajú na českom podujatí Colours of Ostrava, ktoré sa uskutoční od 14. do 17. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic.


Londýnska formácia The Vaccines v tvorbe kombinuje rock'n'roll 50. rokov minulého storočia, punk či hardcore. V marci 2011 vydali debutový album What Did You Expect from The Vaccines?, po ktorom nasledovali nahrávky Come of Age (2012) a English Graffiti (2015). What Did You Expect from The Vaccines? sa dokonca stala najlepšie predávaným debutom roka 2011 a Come of Age sa dostal na prvé miesto britského albumového rebríčka.

 

Na konte majú nominácie na BRIT Awards či MTV Award, pričom v roku 2012 získali NME Award pre najlepšiu novú kapelu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona