Z horiaceho iránskeho tankera vytiahli dve telá

NETKY.SK • 13 Január 2018, 15:07 • 2 min
Z horiaceho iránskeho tankera vytiahli dve telá

PEKING - Záchranári vytiahli telá dvoch členov posádky z horiaceho iránskeho ropného tankera, ktorý sa minulý týždeň vo Východočínskom mori zrazil s nákladnou loďou.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom čínske médiá. Telá námorníkov našli v záchrannom člne na palube tankera Sanchi v sobotu ráno, uviedla televízna stanica CCTV. Podľa jej údajov boli záchranári na lodi menej než 30 minút, podarilo sa im však získať dátový záznamník aj kamerové záznamy. Do častí vyhradených pre ubytovanie posádky sa však nedostali, keďže teplota v dôsledku požiaru miestami dosahuje až 89 stupňov Celzia.

Tanker Sanchi sa zrazil minulú sobotu v noci s hongkonskou nákladnou loďou CF Crystal asi 257 kilometrov od čínskeho pobrežia. Po kolízii začal horieť a vytiekla z neho ropa. Sanchi, ktorý je registrovaný v Paname, sa plavil z Iránu do Južnej Kórey a prevážal 136-tisíc ton ultraľahkej ropy. CF Crystal prevážala obilie z USA, pričom všetkých 21 členov jej posádky sa podarilo zachrániť. Z tankera sa dosiaľ podarilo objaviť len telá troch z celkovo 32 členov posádky. Príčina zrážky stále nie je známa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies