Z Hollywoodskeho chodníka slávy chcú odstrániť Trumpovu hviezdu

NETKY.SK • 8 August 2018, 07:36 • 2 min
Z Hollywoodskeho chodníka slávy chcú odstrániť Trumpovu hviezdu

LOS ANGELES - Úrady v meste West Hollywood jednomyseľne odhlasovali rezolúciu o odstránení hviezdy Donalda Trumpa z Hollywoodskeho chodníka slávy.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je prezidentovo "znepokojujúce zaobchádzanie so ženami a iné činy".

 

Schválená rezolúcia sa však zrejme nepremietne do reality, keďže Hollywoodsky chodník slávy v susednom Los Angeles (v časti Hollywood) je významnou turistickou atrakciou a prevádzkuje ho Hollywoodska obchodná komora. Jej šéf Leron Gubler tvrdí, že ešte nikdy nedošlo k odstráneniu hviezdy, pretože každá je považovaná za súčasť "historickej štruktúry" chodníka.

 

Hlasovanie nasledovalo po tom, ako páchateľ v júli krompáčom zničil Trumpovu hviezdu; muža obvinili z vandalstva. Hviezdu medzitým zreštaurovali. Trumpovi bola udelená za jeho prácu na televíznej reality show "The Apprentice", ktorá hodnotí podnikateľské schopnosti skupiny súťažiacich.

 

Súčasný prezident USA získal hviezdu ešte v roku 2007. Už niekoľko dní pred Trumpovým víťazstvom v prezidentských voľbách v novembri 2016 na ňu zaútočil istý 52-ročný muž, vtedy na protest voči názorom tohto republikánskeho prezidentského kandidáta, týkajúcim sa žien a príslušníkov menšín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies